Henk Westbroek – Westbroek (Base Magazine)

Het lijkt wel of duizendpoot Henk Westbroek tijd te veel heeft. Hoe kun je anders een baan als d.j. op Radio 3 combineren met het runnen van een kroeg, lijsttrekker zijn van een politieke partij en daarnaast  ook nog een cd afleveren? We kenden Henk Westbroek al van de liedjes die hij destijds (mede)componeerde voor Het Goede Doel of voor andere artiesten zoals Ruth Jacott, René Froger of Herman van Veen.

‘Westbroek’ is een cd waarvoor hij zelf alle teksten leverde en René Meister de muziek componeerde. Het nummer ‘Loods Me Door De Storm’  ademt de sfeer uit die je op de rest van de cd kunt verwachten. Henk
Westbroek weet namelijk op uitstekende manier alledaagse situaties te verwoorden in pakkende teksten: “Elke dag wordt mijn vriendin bedrogen/…/Elke vrouw wordt gewogen met mijn ogen/Omdat ik diep van binnen van alle vrouwen hou”, Hij weet onderwerpen ,zoals relaties, in  mooie metaforen te beschrijven: “Hou me vast met je hart/Verf je lichaam met je handen”. In het nummer ‘Ik Mis Je’ weet Westbroek op pakkende wijze het gevoel te schetsen dat je hebt als een goede vriend of vriendin veel te vroeg overlijdt. Wat dat betreft is er een grote verscheidenheid aan onderwerpen te vinden op de cd. Van een ode aan de mooiste vrouw in zijn leven in ‘Zelfs Je Naam Is Mooi’ tot aan het fin de millenium-gevoel in het nummer ‘2000’. Hoewel het duet met zangeres Nance op het eerste gezicht een vreemde eend op de cd lijkt, past het
binnen de diversiteit aan muziekstijlen en onderwerpen die op de cd te vinden zijn. In dat opzicht weerspiegelen de nummers de persoon Henk Westbroek: die van duizendpoot.

Toch ontbreek er het soort nummer waar we Henk Westbroek het beste van kennen. Geen enkel nummer op de cd heeft het meezinggehalte van bijvoorbeeld: ‘Een Eigen Huis’ of ‘België’. Dit zal Henk een worst wezen. Hij heeft een mooie, pakkende cd neergezet en zoals hij zelf zegt: “Ik doe alleen dingen die ik leuk vind.”

bron: Base Magazine, 27 mei 1998

Reageer hierop