Top Leefbaar Utrecht krijgt gelijk

De rechtbank in Utrecht heeft de top van de lokale partij Leefbaar Utrecht volledig in het gelijk gesteld in een kort geding over de Utrechtse discotheek PLF. Fractievoorzitter Henk Westbroek en partij-voorzitter Broos Schnetz waren eigenaar van de uitgaansgelegenheid. Voormalig zakenpartner Hoogendoorn beheerde de entree en de garderobe van de disco. Toen Westbroek en Schnetz de zaak verkochten, kwam Hoogendoorn zonder werk. In een flyer en in de lokale media beschuldigde Hoogendoorn zijn zakenpartners van list en bedrog en legde hij een verband met hun politieke activiteiten. Beide partijen daagden elkaar vervolgens voor de rechter.

Die oordeelde dat Westbroek en Schnetz zakenlijk juist hebben gehandeld. Door het conflict in verband te brengen met de politieke activiteiten van Westbroek en Schnetz heeft Hoogendoorn de grenzen van het betamelijke overschreden, oordeelde de rechter.

Hoogendoorn moet in het Utrechts Nieuwsblad van zaterdag een rectificatie plaatsen. Verder is hij veroordeeld tot het vergoeden van duizend gulden schade. Westbroek en Schnetz schenken het geld aan de door de orkaan Mitch getroffen Utrechtse zustergemeente León in Nicaragua.

bron: Algemeen Dagblad, donderdag 26 november 1998

Reageer hierop