VARA biedt jongeren opnieuw onderdak (Haagsche Courant)

Jongeren waren de afgelopen jaren een enigszins vergeten doelgroep bij de Vara. De Nederland 3-bespeler zond weliswaar muziek uit in de ‘2 meter sessies’ en had met de Australische serie ‘Heartbreak high’ het best bekeken televisieprogramma onder tieners in huis, maar ging het het om eigen werk, dan bleef de VARA ver achter bij anderen, zoals bijvoorbeeld netpartner VPRO.

Daar komt in het winterseizoen echter verandering in, zo bleek gistermiddag in het Werktheater in Amsterdam. Wat opvalt, is dat de omroep geen halve maatregelen heeft genomen, maar daarvoor direct het leukste meisje van de publieke omroep inzet: Maud Hawinkels. Zij gaat, vanaf 7 oktober, elke woensdag en vrijdag (om 17.05) ‘Honk!’ presenteren.
De 21-jarige eigenzinnige Limburgse wil een heel afwisselend programma maken. ‘Jongeren moeten het gevoel hebben zonder afstandsbediening te kunnen kijken. Dat zappen doen wij’, aldus Maud Hawinkels.

Om het spraakmakende element van ‘Honk!’ te voeden, verzorgt Henk Westbroek een column en is er ook ruimte voor een sprekende (geanimeerde) aardappel. Hij verzorgt vanaf de bank bijtend, sarcastisch, maar ook grappig commentaar.

(…)

bron: Haagsche Courant, Hans Piƫt, 26 augustus (met dank aan: Anne)

Reageer hierop