Youp over Henk (VARA TV Magazine)

Henk Westbroek heb ik een paar keer ontmoet en ik kan niet anders zeggen dan dat ik hem een erg aardige gozer vind. Uit de krant begrijp ik dat hij een soort vierduizendpoot is. Zanger, tekstschrijver, diskjockey, politicus en kroegbaas. Kan hij zoveel of doet hij alsof? Als zanger hoor ik hem graag. Bij ons thuis wordt op feestjes altijd nog gretig gedanst op zijn Goede Doel-hitjes Belgiƫ en Nooduitgang. Leuke, beetje maffe teksten ook. Mijn dochter brult tegenwoordig een van zijn laatste hitjes mee. Zelfs je naam is mooi schalt dan door de auto.

Van de dj Westbroek weet ik te weinig. Ik ben geen Radio 3-luisteraar. Was weleens gast in zijn programma en via via hoor ik dat hij regelmatig een conference van mij door de ether laat trillen. Hij heeft dus smaak. Goede smaak zelfs.

Van de politicus Westbroek begrijp ik helemaal niks. Wie wil er nou politiek bedrijven op het niveau Jan Nagel en Joost den Draaijer? Dat zijn toch types, waar je in je schaarse vrije tijd ver bij uit de buurt blijft! Er stond een keer een foto van een oprichtingsvergadering van zijn partij in de krant en ik kreeg spontaan een slokje braaksel in mijn mond. Van die gelijkhebbende voetbalkantinegezichten. Allerlei Had-je-me-maars en boer Koekoekjes onder elkaar. Als er onder had gestaan dat dit de nieuwe gezichten van een extreem rechtse splintergroepering waren, had ik het zo geloofd. De naam Leefbaar Nederland doet er ook nogal sterk aan denken. Je mag hopen dat zijn politieke bevliegingen niet te lang duren.

Van de kroegbaas Westbroek weet ik helemaal niks. Niet dat ik nooit stap, alleen zelden in Utrecht. Mijn advies: hitjes maken, zodat we kunnen blijven dansen. En weg uit de politiek, sowieso bij die ranzige engkoppen! Dus geen Westbroek in de Tweede Kamer, wel in mijn huiskamer. Nou ja, via de stereo dan!

bron: Vara TV magazine, nr 33, 2000

Reageer hierop