Brief VARA-voorzitter over schorsing Henk (VARA)

Geachte mevrouw/heer,

Naar aanleiding van uw reactie op het opschorten van de samenwerking tussen Henk Westbroek als presentator van het programma ‘Denk aan Henk’ en de VARA, laten we u het volgende weten:

De VARA en Henk Westbroek hebben vandaag, donderdag 28 maart, een openhartig gesprek gevoerd over het besluit van de VARA om Henk Westbroek – tot de verkiezingen op 15 mei – zijn programma ‘Denk aan Henk’ niet te laten presenteren. Argument voor dit besluit is dat in deze periode elke schijn moet worden vermeden dat Westbroek uitspraken doet vanuit zijn betrokkenheid bij Leefbaar Nederland.

Na de verkiezingen zal Henk Westbroek zijn presentatie van ‘Denk aan Henk’ op Radio 3 FM hervatten. Daarbij blijft gelden dat Westbroek ook dan vermijdt uitspraken te doen die de schijn kunnen wekken dat hij in het programma (partij)politiek bedrijft.

De VARA wijst erop dat het programmamakers en presentatoren niet is verboden om politiek actief te zijn. Dat willen en kunnen we uiteraard niet verbieden. Of iemand dat doet is een persoonlijke keuze. Een presentator van de VARA mag zich over alles kritisch uitlaten, maar dient dit wel te doen vanuit een onafhankelijke positie.

Ik hoop u op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Vera Keur

Voorzitter

bron: Vera Keur / VARA

Reageer hierop