Henk definitief uit de politiek

Hij had het al min of meer aangekondigd, maar nu is het dan toch echt definitief. Het uithangbord van Leefbaar Utrecht houdt er mee op. Henk Westbroek, oprichter en stimulator van die partij, en mede-initiator van Leefbaar Nederland, heeft geen zin meer in de politiek.
Na een maand bedenktijd heeft Henk Westbroek maandag besloten te stoppen met de politiek. Hij is het politieke klimaat, waarin politici steeds vaker bedreigd worden, zat.
Het komend half jaar blijft Westbroek nog zitting houden in de gemeenteraad, onder meer om zijn opvolging te regelen. Daarna is hij definitief weg.Vice-fractievoorzitter V. Oldenborg, neemt de voorzittershamer vanaf maandag tijdelijk over. Binnen een half jaar moet de definitieve opvolger aantreden. Westbroek heeft zijn beslissing genomen in nauw overleg met zijn familie, vrienden en zijn boezemvriend Broos Schnetz, de partijvoorzitter van Leefbaar Utrecht. Vooral het feit dat zijn dochtertje zich regelmatig afvroeg wat haar vader zou overkomen, speelde voor Westbroek een belangrijke rol. Voor de fans goed nieuws: Hij heeft besloten zich meer op zijn zangcarri

Reageer hierop