VARA schorst Henk Westbroek wegens steun aan LN (Standaard)

HILVERSUM – De Nederlandse omroep Vara heeft Radio 3FM-dj en zanger Henk Westbroek met onmiddellijke ingang geschorst wegens zijn steun aan de campagne van Leefbaar Nederland. Ook heeft Westbroek volgens de Vara in
zijn programma ‘Denk aan Henk’ politieke uitspraken gedaan, terwijl de omroep met hem had afgesproken dat hij dat niet zou doen.

Westbroek was één van de stuwende krachten achter ,,Leefbaar Utrecht”, later uitgegroeid tot het nationale ,,Leefbaar Nederland”, waar Pim Fortuyn tot voor kort lijsttrekker van was. Westbroek was de zanger van Het Goede Doel, bekend van hits als ,,België” en ,,Zelfs je naam is mooi” (na de Kabouterdans de langst genoteerde single in Nederland). Hij is één van de populairste radiopresentatoren bij onze noorderburen.

Volgens een Vara-woordvoerder is de schorsing van de presentator/zanger het resultaat van een optelsom. ,,De afgelopen tijd heeft Westbroek veel sneren uitgedeeld richting de PvdA, maar ook naar de VVD. Dat terwijl hij een popprogramma maakt waarin hij best weleens wat mag zeggen, maar niet op de schaal waarop hij dat deed. Op een bepaald moment moet je als omroep dan een beslissing nemen”, luidt het.

Westbroek zei in een reactie in het Nederlandse Radio 1 Journaal ,,volkomen van slag” te zijn. Hij wees er op al twintig jaar geen blad voor de mond te nemen en cynische grappen te maken over alles en iedereen, waarbij hij ook zichzelf niet vergeet.

René Kint presenteert vandaag het radioprogramma. Over de eventuele definitieve vervanging van Henk Westbroek heeft de Vara nog geen besluit genomen.

bron: De Standaard, 27 maart 2002

Reageer hierop