Westbroek na 15 mei terug op de radio (Volkskrant)

Presentator/zanger Henk Westbroek mag na de Tweede-Kamerverkiezingen weer zijn VARA-programma ‘Denk aan Henk’ presenteren op Radio 3FM. Dat  hebben de VARA en Westbroek donderdagmiddag gezamenlijk besloten.

Westbroek werd eerder deze week geschorst wegens zijn steun aan de campagne van Leefbaar Nederland (LN). Ook zou de presentator in zijn programma ‘Denk aan Henk’ politieke uitspraken hebben gedaan, terwijl met hem was afgesproken dat niet te doen.

De VARA stuurde een persbericht, waarin ook over een ontslag van Westbroek werd gespeculeerd. Dat is nu niet meer aan de orde. Volgens een woordvoerder van de omroep is ‘de lucht tussen beide partijen nu weer geklaard’.

Maatschappijkritiek vindt de VARA best, maar dan wel vanuit een onafhankelijke positie. Omdat Westbroek duidelijk gelieerd is aan LN, was de VARA ontstemd over uitspraken van de presentator. Daarom heeft de omroep nu besloten de ‘samenwerking met Westbroek op te schorten’. In die periode mag Westbroek alle LN-activiteiten ontplooien die hij
maar wil.

bron: ANP / De Volkskrant 29 maart 2002

Reageer hierop