Notulen Hard en Giel

[20:05] Het bezoek van vanavond is gearriveerd te weten zanger/presentator en voormalig 3FM deejay Henk Westbroek

Giel laat Henk welgemeend weten dat ie hem best wel mist nu Henk niet meer in de dagprogrammering genesteld zit. Henk laat weten dat hij het nu ook allemaal wel begint te missen in tegenstelling tot de eerste maanden waarin ie dat totaal niet had (dat kwam mede door het niet echt plezierige laatste jaar dat Henk bij 3fm/Vara had). Het werk vindt ie nog steeds het leukste wat er is…En wanneer je van muziek houdt en in d avond zit dat je alles wat kunt bijsturen. Dat gebeurt steeds minder heeft Henk het idee want alles begint meer en meer op elkander te lijken..En dat is berst jammer. Henk laat weten de muziek niet meer zo goed te volgen als in de tijd dat hij deejay was maar dat had er ook mee te maken dat in het verleden hij wekelijks zo’n 75 platen kreeg van de vertegenwoordigers en dat heeft ie nu niet meer plus is hij ook wat luier geworden dan eerst. Hij kreeg zo veel platen dat hij nu nog platen/cd’s van 5 jaar terug voor het eerst aan het beluisteren is. Het valt hem overigens op dat wanneer hij bij vrienden komt en daar hun nieuwe muziek hoort dat deze nogal afwijkt van wat op de radio wordt gedraaid…en meetsla ook heel wat beter is als op de radio.

[20:07] Muziek: Lost Prophets – Last train home
[20:10] Giel is benieuwd naar wat Henk van de zojuist gedraaide plaat van The Lost Prophets vind en ook of dat het had thuisgehoord in zijn vroegere programma Vara’s Vuurwerk. Henk vindt het wat aan de softe kant en ‘t vindt klinken als de zoveelste Nickelback. Henk laat weten dat in Vara’s Vuurwerk het gehele programma ragge (hardrock/metal, etc) muziek werd gedraaid. Dat Henk ooit dat programma ging maken was niet erg logisch aangezien Henk uit de muziekwereld kwam en dan wel van een heel andere tak te weten het Nederlandstalige met als bekendste voorbeeld ‘Het Goede Doel’. Hij zou de ‘ragge’ muziek zelf ook graag maken en heeft het wel eens geprobeerd maar dat werd niet echt wat. Waar we Henk ook van kennen is zijn politiek betrokkenheid zo was hij medeoprichter van Leefbaar Utrecht wat in feite een verre voorouder van de LPF was. Henk is verstandig geworden en laat weten helemaal niet meer in de politiek te doen.

[20:13] Giel heeft een fragmentje uit een interview met Henk uit de jaren 90 waarin hij laat weten helemaal niet in de politiek te zien en er zeker nooit iets te gaan doen aangezien hij zich er niet geschikt voor vindt…Dat is toen nogal drastisch vernadert. Hoe hij ooit in de politiek terechtkwam ..Dat kwam door een column die hij in het Utrechts Nieuwsblad schreef…Aangezien hij niet echt vaak een onderwerp wist ging hij zich op sommige gedeeltes van de maatschappij en zich daar meer voor interesseren en toen zag ie hoe een rotzooi er gemaakt werd door voornamelijk de lokale bestuurders waar Henk wel eens mee te doen had en toen dacht ie dat hij er wel iets in veranderen kon.

[20:15] Wederom een stukje uit een oud interview waarin Henk zegt: ‘Ook natte stranden kunnen hun grenzen’…Henk weet absoluut niet meer wat hij ooit ermee bedoelde Misschien zou dat ook ’n beetje kunnen spelen het feit dat Henk wel van een glaasje of 2 hield en vaak nog wat meer dan 2.

[20:17] Over de duivel gesproken…Giel laat meerdere stukjes van Henk horen waarin hij zowel toegeeft altijd een glaasje vooraf te nuttigen en een ander waarin ie zegt zelden tot nooit wat te drinken. Dat laatst kan Henk uitleggen (de ontkenning m.b.t. het drinken) als iemand een beetje zijn huiswerk doet dan komt ie erachter dat ik van zowel een wietje als een borrel op zijn tijd houdt…En wanneer een journalist dan vraagt ‘Oh, drinkt U?’…dan kan je deze niet meer serieus gaan behandelen en diens vragen serieus beantwoorden. Afgelopen week werd hem dat ook weer gevraagd overigens.

[20:18] Dan het laatste stukje flashback…Hierin zegt hij nogal vergeetachtig te zijn…Dat klopt nog steeds zo laat ie weten want hij weet ook niet eens meer wanneer ie dit gezegd heeft…Dan komt het leuke..het moment waarop Giel onthult dat de quotes die hij allemaal aan Henk heeft laten horen zojuist niet die van Henk waren…Henk zijn reactie:”Gerard Ekdom!”. Giel geeft toe dat alle stukjes van daarnet door Gerard Ekdom zijn ingesproken. Henk laat weten hier in het verleden wel vaker ellende mee te hebben gehad want als hij het verschil al bijna niet hoort laat staan anderen.

[20:20] Jingle: Jovink & De Voederbietels – 3333
[20:21] Muziek: 3FM Floorfiller: Armand van helden – Hear my name
[20:25] Muziek: N*E*R*D – She wants to move (Basement Jaxx remix)
[20:28] De luisteraars hebben massaal gereageerd op ’t verzoek van Giel om intieme vragen aan Henk te stellen via de SMS of mail. Ze luiden als volgt…Op de vraag of Henk ooit naar de hoeren is geweest dan wel tegenwoordig er naar toegaat laat ie weten dat hij nog nooit in zijn leven heeft moeten/heeft willen betalen voor seks. Hij heeft niks met housemuziek maar wel met gasten als Chemical Brothers Daft Punk en Armand van Helden bijv. Henk heeft daarover nog een leuke anekdote dat toen housemuziek in zijn kinderschoenen stond en Henk er zijdelings mee was geconfronteerd dat hij naar België toe is gegaan (aangezien het daar toen best wel groot was) en daar stond ie dan als 40 plusser te waarnemen wat deze nieuwe stroming nou exact inhield. Op een gegeven moment als ie wat moeite deed (en al dan niet met een pilletje ) kon ie toch wel even in de muziek opgaan…Het is ultieme dansmuziek..Hij heeft meer iets voor muziek met gevoel en lagen, maar het is niks voor hem als ie gewoon ergens relaxt zou zitten dan hoeft die muziek niet.

[20:30] Muziek: Half9 Houseclassic: Chemical Brothers – Starguitar *MP3…
[20:34] Op de vraag of Henk wel eens van plagiaat is beschuldigd laat ie weten dat met alles wat een beetje een hit wordt je bericht krijgt van iemand die beweert dat het nummer van hem is…

[20:36] De Muziekpolitie: Vandaag wordt het nummer Ding dong song van Gunther & The Sunshine Girls onder de loep genomen. Gunther zou het nummer van een Nederlander gejat hebben te weten ene Ad van Hollum. Met een ander schreef deze Ad ‘n nummer getiteld ‘Tra-la-la’. Ze brachten het in 1985 uit onder de naam Phil and Company. In Scandinavië werd het een nummer 1 hit…maar in Nederland draaiden ze het niet want het werd te plat bevonden. Momenteel is het nummer in Scandinavië wederom een grote hit…Tenminste het nummer ‘Ding dong song’ van Gunther dus. In de meeste gevallen wordt vaak een melodie gejat m,aar in dit geval betreft het ’t refrein. We horen ‘You touch my tra la la…my ding ding dong’. Dan komt de plaat van Gunther en daarop komt exact dezelfde tekst terug…De persoon waar Ad het nummer ooit mee schreef blijkt al bezig te zijn met stappen tegen Gunther want hij hoopt er samen met Ad nu wel iets aan te verdienen iets wat in het verleden niet gebeurde doordat het nummer hier flopte. Het rare is dat het nummer van Gunther op hetzelfde platenlabel is uitgebracht als destijds het nummer van Phil and Company. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om Gunther aan de telefoon te krijgen voor ‘n reactie.

[20:37] Muziek: Phil & Company – Tra-la-la
[20:42] Muziek: Crystal Method – Born too slow
[20:46] KennisQuiz: We spelen een ouderwetse KennisQuiz met als kandidaten Mano en Peter…Henk Westbroek is het leidend voorwerp. De winnaar is uiteindelijk Mano. …Toch niet…want Henk is het er niet mee eens dat de laatste vraag opeens 2 punten waard was…Giel stelt derhalve een extra vraag…die uiteindelijk geen veranderingen meer teweegbrengt en dus blijft Manon de winnaar en hij gaat naar Awakenings toe.

[20:54] Muziek: MC’s Live In De Studio: Big 2 & Negative – Freestyle 2e uur

3e uur

[21:02] Muziek: Coldplay – The scientist
[21:07] Nog steeds bij Giel in het huisje… Henk Westbroek
[21:07] Op de vraag wat er op zijn visitekaartje zou moeten staan dat zou ie niet weten want hij heeft nooit visitekaartjes gehad.

[21:08] De finale van de kaartjes voor D12 gaan eruit en Giel roept Big 2 & Negativo erbij en zij rappen en ook Henk de ingestuurde raps en de winnaar is een hele aparte die ene Bernadette + Micha hebben ingestuurd en die Henk zonet heeft ingerapt. Zij gaan dus naar de presentatie van de nieuwe cd van D12 toe.

[21:12] Muziek: D12 – My band
[21:17] Henk gaat zo een nummer ten gehore brengen dat is gebaseerd op een nummer van de groep Mannheim. Iemand anders adviseerde hem het ook op te nemen en Henk is zeer tevreden met het resultaat.

[21:18] Muziek: Artiest Live In De Studio: Henk Westbroek – Geen weg terug
[21:22] Giel trekt een bus bejaarden open n.a.v. het door Henk vertolkte nummer.
[21:22] Giel vraagt aan Henk op welk nummer hij het meest trots is dat hij ooit heeft geschreven/vertolkt voor zichzelf of anderen. Dit zijn er eigenlijk 2 te weten ‘Loods me door de storm’ maar vooral het nummer ‘Jack the ripper’. Een vraag van een beller dan weer…ben je ooit misbruikt door vrouwen vanwege je succes/poen? Henk wil het niet als misbruikt omschrijven want hij had er te veel lol mee. De laatste vraag handelt omtrent Henk’s stelling dat de G-Spot niet bestaat. Hij heeft daar een opvallende theorie over die ooit in een Fokke & Sukke cartoon is gebruikt (ondergetekende heeft deze cartoon niet kunnen vinden)

[21:26] Tussen neus en schaamlippen door nemen Giel en Henk wat trekjes van een door Giel uit zijn Gielmobiel opgeduikelde joint.

[21:27] Giel is benieuwd wat Henk tegenwoordig nog allemaal doet en of hij nog op de radio is te horen…Op de radio is Henk niet echt meer te horen behalve op een zeer klein radiostation waar hij ooit mee aan discussies mag doen. Op de vraag of hij nog een toekomstwens heeft laat ie weten dat hij nog ooit graag kok wil worden en met zijn vriendin in een restaurantje koken voor 30 man per dag.

[21:27] Het meest bizarre optreden dat Henk zich herinneren kan was zo’n 5 jaar geleden toen hij en zijn begeleidingsband speelden in een gebouw waar de Nederlandse Verenging voor Vleesuitbeners in de zaal zat…Allemaal grote brede nors kijkend mannen. Ze traden op…maar na ieder nummer was het doodstil….geen geklap, geen ge-boeh of gejuich of zo…muisstil was het…En echt waar dat ging de gehele avond door…Wat voor nummers ze ook speelden…niets verander het gedrag van het publiek. Na anderhalf spelen zonder ook maar een reactie van het publiek besloten ze maar eens op te stappen…verbijsterd waren ze…dit hadden ze nog nooit meegemaakt..Ze wouen net in de auto stappen toen de eigenaar naar hen toe kwam gerend en zei dat ze zo snel mogelijk terug het podium op moesten gaan. In al die tijd had de eigenaar nog nooit zoiets meegemaakt want normaal na 3 of 4 nummers begon de hele tent te vechten en zo. Hij had nog niet eerder een act gezien die zo succesvol was als nu met Henk & Co…dus die het publiek zo rustig kregen.

[21:30] Gevraagd naar wat Henk van hiphop vindt laat ie weten het zo nu en dan te kunnen verdragen en wanneer ie zijn hiphopclassic zou moeten noemen dan zou dit Osdorp Posse zijn met het 3e nummer van hun 2e cd. Dit zou ‘Roffer dan ooit’ als Henk inderdaad de nummering van de cd goed in zijn geheugen geprent heeft staan….Giel laat aan Henk weten dat wanneer dat hij binnenkort bij de Vara zit dat hij Henk zeker een keer uitnodigt. Meer over Henk Westbroek vind je op zijn SITE maar ook is er iedere dinsdag behalve de 1e dinsdag van de maand een programma op RTV Utrecht getiteld Westbroek daarin gaat Henk op ontdekkingtocht door Utrecht. Je kunt dat programma op internet bekijken en wel via de volgende SITE

[21:31] Giel haalt de mc’s van vandaag erbij te weten Big 2 en Negativ. Hun Hiphopclassic betreft een nummer van Mobb Deep maar dat staat niet in de 3FM computer en daarom wordt het uiteindelijk Dr. Dré

[21:32] Muziek: Half10 HiphopClassic: Dr. Dré feat. Eminem – Forget about Dré MP3…
[21:37] Muziek: 3FM Request: Tali – Blazin’
[21:41] Dan over naar de mc’s van vandaag Big 2 en Negativ dus. Negativ maakt onderdeel uit van de bekende Nederhop sensatie D-Men

Voorbeelden uit de scène voor hem zijn rappers als Big Al, 2Pac, en Eminem. Negativ heet eigenlijk Maurits Robert en rapte eerst in het Engels. Nadat ie een keer in het Nederlands had gerapt merkte hij dat dit veel beter klonk en hij kon zijn bewoordingen makkelijker erin kwijt omdat ie nu met zijn moedertaal bezig was i.p.v een vreemde taal zoals het Engels.…Als onderwerp voor een nummer kiest hij meestal voor een conceptje..Big 2 (Twan van Steenhoven)…Zijn naam kreeg ie doordat vrienden i.p.v. Twan To-One (spreekt uit Te Wan) begonnen te noemen en dat lijkt wel wat op Two wat dan weer 2 is. Ook hij rapte eerst in het Engels want dat klonk stoerder en zo maar hij kwam er ook achter dat in het Nederlanders alles veel soepeler glijdt. Hij maakt niet deel van D-Men (entertainment) uit maar van Opposites en die staan onder contract van Mastermind.

[21:44] Muziek: Brutus, Willy, Big 2 & Negativ – Bloedheet
[21:45] Meer muziek van beide rappers vind je op straatremixes.tk waar je gratis een hele boel nummers kunt downloaden met ook artiesten als Lange Frans en Baas B vertegenwoordigt erop. Ook op esayminded.com vindt je naast d-men.nl meer over deze 2 heren.

[21:48] -No input-
]21:54] Muziek: MC’s Live In De Studio: Big 2 & Negativ – Freestyle 3e uur
[21:56] Volgende week de allerlaatste edities van zowel Hard en Giel als van Gigagiel…Derhalve zul je volgende week vrijdagavond een soort ‘best of…’ horen en om de boel op te vrolijken komt het gestoorde trio van de Loco Loco Discoshow op bezoek.

[21:56] Eindtune: The Muppets – Mahna mahna

bron: http://gielnotulen.web-log.nl/ – vrijdag 9 april 2004

Reageer hierop