Henk bij Evers over schildpad

Het fragment is inmiddels al 2 weken oud, maar toch nog wel even de moeite waard om te beluisteren. Henk werd door Edwin Evers uit z’n bed gebeld over de gebeurtenissen rond z’n schildpad. Henk legt het verhaal nog eens goed uit. Henk op z’n best! Klik hier.

3 reactie(s)

 1. Prachtig!

  Henny | Jul 22, 2005 | Reageer

 2. Helaas zijn er heel veel mensen die niet weten dat veel schildpadden soorten beschermd zijn. Bij veel soorten is de houder verplicht!! een vergunning en zogenaamde CITES-papieren te hebben, Bij de aanschaf van NAKWEEK-schildpadden dienen deze papieren meegeleverd te worden. Helaas voor Henk… (BELACHELIJK IS HET WEL zie .1) …heeft de AID wel gelijk!

  .1 Omdat het dier aangeschaft is toen er geen vergunning verplicht was en het feit dat er GEEN goede voorlichting is over de wetten BIDEP en BUDEP (want heeft u al een vergunning voor uw ROODWANG??)
  Dient de heer Henk Westbroek zijn schildpad in goede gezondheid terug te krijgen!

  Erik | Jul 30, 2005 | Reageer

 3. natuurlijk moet hij hem terug hebben. wij hebben zelf ook zo.n erfstuk in de tuin lopen ( al 35 jaar en net zo verwent waarschijnlijk) ik durf bijna niet zo.n vergunning aan te vragen stel je voor dat ze hem in beslag nemen, ben ik hem ook kwijt. Ook wij kregen van een zogenaamde schildpadden specialist het aanbod om hem maar in te leveren en terug naar frankrijk te laten emigreren want daar hadden schildpadden het veeeeel beter naar hun zin. Uiteraard zijn we eerst zelf wezen kijken naar dat zogenaamde schildpadden paradijs, en wat bleek …. inderdaad veel schildpadden in een te klein verblijf, conclussie STOFFEL BLIJFT GEWOON THUIS.

  es | Aug 30, 2005 | Reageer

Reageer hierop