Henk Westbroek burgemeester Utrecht?

Henk Westbroek en Broos Schnetz gaan beiden solliciteren naar de post van burgemeester van Utrecht. Dat kondigen ze aan in stadsblad Ons Utrecht. Morgen (donderdag) bespreekt de Utrechtse gemeenteraad of er een referendum komt over de opvolging van de huidige burgemeester Annie Brouwer, die aan het einde van dit jaar vertrekt. 

De verwachting is dat de raad akkoord gaat. Toen het er eind 2004 nog naar uitzag dat er een gekozen burgemeester zou komen, kondigden de mannen aan zich als duo verkiesbaar te stellen. In 2005 blokkeerde de Eerste Kamer het D66-wetsvoorstel echter.

Schnetz en Westbroek vinden de huidige referendummogelijkheid, waarbij de bevolking kan kiezen uit twee voorgeselecteerde kandidaten, een “fopspeenreferendum”. Ze doen toch mee, en zullen dan proberen het volwaardige referendum op de agenda te krijgen.

Schnetz verwacht een betere burgemeester te zijn dan Westbroek omdat hij “pragmatischer” is, en “meer van de dialoog”. Hij wil als burgemeester prioriteiten maken van veiligheid en stadspromotie.

Westbroek zegt dat hij beter is dan Schnetz in het houden van toespraken. Hij wil de raadsvergaderingen korter maken. Westbroek: “Mocht ik burgemeester worden, dan zit er geen firewall meer tussen de inwoners en de ambtenaren en de bestuurders.”

Bron: De Volkskrant

2 reactie(s)

  1. hallo, ik ben lucian schaad en ik moet zeggen dat ik u wel bewonder, altijd zo lekker utrechts gebleven, heerlijk. ik zag dat henk burgemeester wilde worden en dat vind ik goed hem goed recht, ik weet dat hij het absoluut beter zal doen dan de huidige burgemeester. Hij heeft hart voor ze stadtie… maar ik vroeg me af waar de site zit van zijn politieke partij en of je je daarbij kan aansluiten..? met vriendleijke groeten lucian schaad

    lucian schaad | Feb 9, 2007 | Reageer

  2. Beste lucian,

    Misschien een beetje late reactie, maar Henk( en compaan Broos Schnetz) zijn al een tijdje partijloos. Daarvoor waren ze actief lid en oprichters van Leefbaar Utrecht. Die kun je vrij makkelijk vinden in google

    tom | Apr 16, 2007 | Reageer

Reageer hierop