Column: Kreta

Een paar jaar geleden ontving ik een briefje in de bus waarop stond dat ik een aangetekend schrijven op het postkantoor kon ophalen. Dat het een aangetekende brief van een advocatenkantoor was, werd me pas duidelijk nadat ik een uurtje op het postkantoor in de rij gestaan had. Dat ik een uur in de rij moest staan was de gecombineerde schuld van mij en de posterijen. Ik was zelf zo stom om precies in lunchtijd een nummertje te gaan trekken, en de rij was driedubbel lang omdat het management van de post de twee andere postkantoren in de buurt had gesloten. Omdat het stortregende ging ik met de auto, wat ik trouwens bij droog weer niet nagelaten zou hebben omdat mijn fiets die morgen gejat was. In de auto las ik in juristenjargon, dat ik het jaar ervoor een kind verwekt had, dat de moeder van ons kind geen enkele behoefte aan contact met me had, en dat ik het vaderschap van die kleine onmiddellijk  moest erkennen. Soms is het nieuws dat de post brengt verrassender dan al het nieuws  in alle kranten van die dag.

Ik belde de advocaat die de brief schreef met de vraag of het een jongen of een meisje was. Ook mijn tweede nakomeling bleek een meisje te zijn. ” Waar en wanneer ongeveer is de kleine verwekt,” vroeg ik. Dat bleek hoogstwaarschijnlijk na afloop van een ”  Griekse Avond ” in een hotel op Kreta geweest te zijn. Maar een paar dagen ervoor of erna wilde de moeder ook niet uitsluiten. ” Maar ik ben nog nooit van mijn leven op Kreta geweest,” zei ik. De jurist informeerde me dat ik dan blijkbaar vergeten was dat ik er de maand juli van het voorafgaande jaar een paar weken had lopen feesten en beesten.” Maar die hele maand juli was ik met mijn eigen vrouw en dochter Canada!” wierp ik tegen. ”  Behalve als u gelooft dat op hetzelfde moment aan de ene en aan de andere kant van de wereld kan zijn, slaat uw eis tot vaderschapserkenning nergens op. Ik vermoed eerlijk gezegd dat, eh ..” ” Dat een soort van dubbelganger? ..” vulde de jurist aan. Ik heb  nooit meer wat van hem gehoord.

Vanmorgen zag ik op het station iemand die sprekend op me leek. Hij vroeg me in het voorbijlopen: ” waar ga jij dit jaar op vakantie heen? ”

Groet,

Henk

1 reactie(s)

  1. Het Goede Doel staat terecht wel in de Delta FM Single Top 30. Dit is een lijst gebaseerd op uit te brengen stemmen en aangevraagde songs. De luisteraars hebben de single ‘Naast jou’ 8 weken geleden aangedragen als tip voor de Top 30 en zie de hoogste notering.

    http://www.deltafm.nl/index.php?p=600&ll=s

    Delta FM | Jul 27, 2008 | Reageer

Reageer hierop