Henk Westbroek zou kind hebben verwekt op Kreta (Trouw)

Henk Westbroek zou een paar jaar geleden tijdens een vakantie in Griekenland een kind hebben verwekt. “Soms is het nieuws dat de post brengt verrassender dan al het nieuws in alle kranten van die dag”, schrijft de zanger woensdag in zijn column in dagblad De Pers. In een aangetekende brief van een advocatenkantoor zou hem zijn verzocht de kleine te erkennen.

Westbroek, die graag mag balanceren tussen waarheid en fictie, nam contact op met het bewuste advocatenkantoor en kreeg te horen dat de verwekking zou hebben plaatsgevonden in een hotel op het eiland Kreta. Een precieze datum kon de vrouw niet geven. Sterker nog: zij zou verder niets met de zanger te maken willen hebben.

De 56-jarige Westbroek acht het hele verhaal onmogelijk. “Ik ben nog nooit op Kreta geweest”, beweert de Utrechter, die samen met zijn vriendin Julia een dochter heeft: de 19-jarige Chris. De zanger ontkent dat hij was vergeten dat hij de maand juli van het voorafgaande jaar had lopen feesten en beesten op het Griekse eiland. De Utrechter: “Die hele maand juli was ik met mijn eigen vrouw en dochter in Canada.”

Westbroek heeft overigens nooit meer iets van de jurist gehoord. Wel had hij onlangs nog een aparte ervaring, vertelt hij. “Vanmorgen zag ik op het station iemand die sprekend op mij leek. Hij vroeg me in het voorbijlopen: ‘Waar ga jij dit jaar op vakantie heen?'”

Pers: Trouw / Novum / Link

Lees ook de column die als basis diende van dit nieuwsbericht

Reageer hierop