Het Goede Doel heeft weer volop hitpotentie (De Stentor)

Voor hun revival hebben Henk en Henk, hoe kan het anders, een superstrakke band ingehuurd. Ook zonder de zang van Temming en Westbroek is Het Goede Doel nieuwe stijl het beluisteren waard. Onbedoeld werd dat bij Van Eigen Bodem duidelijk toen de microfoons van de voormannen keer op keer dienst weigerden. De Henken lieten zich niet uit het veld slaan en grapten zich door de technische malheur heen.

Als je het irritante ADHD-gedrag van Westbroek wegdenkt en je concentreert op de liedjes, luidt de conclusie dat de wederopstandig van de helden uit de jaren tachtig aantrekkelijk nieuw repertoire heeft opgeleverd. Van de cd Gekkenwerk kwam niet alles voorbij, maar nummers als Laat me in de waan en Naast jou hebben net zo veel hitpotentie als de onvermijdelijke oude krakers Vriendschap, Belgiƫ, Gijzelaar en Eenvoud.

IOS, voor de derde maal present, kreeg het publiek niet echt mee. Waar dat in zit? Is Ook Schitterend heeft nota bene roots in Zwolle. Het is een stevige, technisch vaardige band met een krachtige zanger, Joost Marsman. Het probleem is dat de composities deugen, maar qua tempo, melodie en teksten te weinig van elkaar verschillen. Na de sterke binnenkomer Open dreunde het voort. Altijd wel iemand (van de reclame) scoorde en Bang ook. Maar daar bleef het bij.

Variatie zat bij Raymond van het Groenewoud. Als Belg niet helemaal van eigen bodem, maar een meester in het schrijven en zingen van mildkritische, geestige teksten die ergens over gaan (Weg met Amerika). Leg daar een zonnig funkende en rockende basis onder en Raymond inspireert en enthousiasmeert als vanouds met Meisjes, Je veux de l’amour en natuurlijk zijn onvoorwaardelijke Liefde voor muziek.

Festival Van Eigen Bodem met o.a. Raymond van het Groenewoud, IOS, Het Goede Doel. De Wezenlanden Zwolle, 5 juli.

Bron: De Stentor, Hans Invernizzi

Reageer hierop