Het Goede Doel is terug! (Telegraaf)

AMSTERDAM – Henk Westbroek en Henk Temming durven het weer aan samen. De mannen van Het Goede Doel, de band die begin jaren ’90 door een hevige ruzie uiteenviel, gaan de planken op met een theatertour. Henk Westbroek geeft toe: „Toen Het Goede Doel beroemd was, heb ik er niet van genoten. Ik was jong en als ik niet dronken was, was ik stoned.”

Hij vervolgt: „Ik werd geleefd. De druk was groot, we hadden altijd ruzie met de platenmaatschappij. Dan brachten we een nieuw nummer uit en gingen ze meteen over de zeik: ’Dit nummer lijkt niet op het vorige’. We hebben regelmatig platen uitgebracht die niet goed werden verkocht, maar gelukkig zijn we altijd onszelf gebleven.”

Henk Temming vult aan: „We moesten zo ontzettend veel. Het was continu stressen, we waren altijd moe. Nu kunnen we tenminste genieten. We hebben het beter in de vingers.”
En dat ze het beter in de vingers hebben, laten ze vanaf zaterdag zien met hun theaterconcert Gekkenwerk. Henk Westbroek: „Een jaar geleden wilde ik een soloplaat maken. Henk en ik hebben geen ruzie meer, dus het leek me leuk om samen de teksten te schrijven.” Lacht: „En als we samen zijn, komt meteen Het Goede Doel weer bovendrijven! Ik kan geen noten lezen, ook al zijn ze zo hoog als de Domtoren. Henk kan dat gelukkig wel, hij zong de liedjes in op bandjes en zijn stem klonk prachtig. Ik had al een band gevonden, maar ik vroeg meteen of Henk ook mee wilde doen.”

Henk Temming: „We willen gebruikmaken van de mogelijkheden die een theater biedt. We willen de mensen verrassen. We kunnen wel alle bekende liedjes gaan spelen, maar we zijn geen jukebox. Iedereen moet met een prettig gevoel naar huis gaan.”

Bron: De Telegraaf.nl

Reageer hierop