Het Goede Doel: Theatervoorstelling – Veenendaal

Tijdens de ‘Het Goede Doel – Gekkenwerk!’ theatertournee spelen Henk en Henk op vrijdag 21 november in De Lampegiet te Veenendaal (Kerkewijk 10). Het optreden begint om 20.00, meer informatie op www.lampegiet.nl.

Ben je bij dit optreden geweest? Laat hieronder je reactie, foto’s en filmpjes achter! Leuk om met anderen te delen! Mailen naar info@henkwestbroek.com kan natuurlijk ook.

2 reactie(s)

 1. Henk en Henk, bedankt voor de geweldige avond!ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan hadden als wij!(God wil trouwens juist mensen die zelf keuzes maken, voor ons inderdaad niet te begrijpen, toch wel een mooi liedje,hoor, heel erg bedankt!)

  femke | Nov 22, 2008 | Reageer

 2. Het Goede Doel… in Veenendaal..
  Deze band stond nog op mijn verlanglijstje om ooit nog eens naar toe te gaan…
  In de 80’er jaren was het volgens mij niet echt “cool” in mijn vriendenkring om deze band te noemen tussen al je favorieten…
  Stiekem, (net zoals ABBA bijvoorbeeld..) vond ik ze toen eigenlijk toch wel wat hebben..
  Muziek zat gewoon erg goed in elkaar en naar mate ik ouder werd en ook eens wat meer naar de teksten ging luisteren, werd het allemaal alleen maar mooier en beter in mijn ogen/oren..
  Tegen wil en dank is Henk Westbroek ook nog eens van mijn meest favoriete klepzeikers die ik ooit op de radio heb gehoord..
  Dus toen ik uit verveling van de week de Veenendaalse krant op het toilet opensloeg en daar zag staan dat het Goede Doel in de Lampegiet zou spelen, krabde ik mijzelf eens even flink achter mijn…
  Het 1e wat er in mij opkwam, Theatertoer…. dat komt op mij op de éen of andere manier altijd een beetje ingetogen over…
  Publiek dat eigenlijk uit hun dakje wil gaan, maar netjes nagelbijtend op hun stoeltje bleef zitten, bang de zaal uitgestuurd te worden.
  Toen ik de prijs van het toegangskaartje zag, pleurde ik zowat letterlijk van de pot…
  Zal ook wel iets met de Goede Doelen te maken hebben, wat natuurlijk een mooi gebaar is.
  De krant weer dichtgeslagen en netjes het toilet doorgetrokken ging ik weer verder met de orde van de dag..
  Tot de bewuste Vrijdag, toen ik uit mijn werk kwam werd ik toch wel onrustig, zal ik wel gaan of zal ik niet gaan, tja en die toch wel aardige hoge prijs… voor ‘n tientje meer kan ik ze in Ahoy zien.
  Voor twijfelgevallen zoals deze heb ik mij een soort mechanisme aangemeten om impulsieve aankopen goed te praten tegenover mijzelf… ik kan daar vrij ver in gaan..
  Ik noem… een avondje uit eten ben je meer kwijt… de brandende vraag: zou Henk Temming, die altijd zo streng is tegen de Idolls, zélf eigenlijk wel kunnen zingen… of… de “heren” zijn al wat op leeftijd, voor hetzelfde geld zijn ze er volgend jaar niet meer of hebben ze weer ruzie, dan zou ik ze in iedergeval nooit meer live zien..(kijk naar The Beatles) Maar de overtreffende trap om mijn uitgave recht te lullen was het volgende..Stel dat ik naar een dame van lichte zeden zou gaan, ben ik ook meer geld kwijt in minder tijd….
  Een vlug rekensommetje leerde mij dat ik dat geld dan al vast in mijn zak kon houden, dus eigenlijk verdiend had, want ik had immers toch een vriendin… (niet dat ik ooit naar iemand van lichte zeden zou gaan maar dat heb ik mijzelf op dat moment maar even niet verteld..)
  Het meest voor de hand liggend en realistische recht lul verhaal was natuurlijk dat ik er op de fiets heen kon gaan en geen parkeergeld hoefde te betalen…
  Zo kwam het dus dat ik bijna 1 uur voor aanvang toch nog een kaartje ging reserveren..
  Het was druk in de Lampegiet, er liepen overwegend wat ouder uitziende mensen rond.. die toch van mijn leeftijd geweest moeten zijn.. Goh dat was toch wel weer een meevaller…
  Naar de kassa.. slik… “Gekkenwerk” stond er op het kaartje met daaronder de prijs… aha, dat zagen de heren zelf dus ook wel in…
  Als gekke koeien liepen we door gangetjes en trapjes naar onze zitplaatsen toe…
  Bedenkelijk keek ik naar de plaats van mijn stoeltje… ja dat is de prijs die je moet betalen voor last minute twijfelgevallen zoals ik..
  Het werd stil, de gordijnen op het podium waren gesloten….
  Opeens klonk daar een indrukwekkend pianospel… even sloeg mij de schrik om het hart..en niet zo zuinig ook, want ik had bij de ingang grote aanplakbiljetten van Jan Vayne zien hangen.. ik zal toch niet per ongeluk…hoeveel zalen heeft die Lampegiet eigenlijk ?
  Gelukkig gingen de gordijnen open en zag ik een heerschap achter de piano zitten met ietwat minder haar dan Jan Vayne…, het bleek Henk Temming te zijn.
  Het 1e nummer, namen ben ik niet zo sterk in, ging over de broer van Henk Westbroek. ….kippevel… prachtig.
  Jaha Henk Westbroek kon nog echt zingen ook ,evenals zijn compaan Henk Temming.
  De man die altijd streng anderen jureerde, bleek daar dus alle recht toe te hebben..
  De rest van de band was ook een lust voor het oor, nou ja half oor… want… uitgerekend besloot ik mijzelf 1 uur voor vertrek, eens flink mijn oren te wassen tijdens mijn douchebeurt, wat resulteerde in water in mijn rechteroor… (details zijn belangrijk!!)
  Verder leek het geluid in de 1e set iets beter dan in de 2e.
  Viel op: de gitarist en zijn geluid was van uitzonderlijke klasse, helaas was het geluid van de hyperactieve bassist, (die overigens meer vloer effectjes voor zijn neus had liggen dan de gitarist en daar ook druk mee in de weer was)een beetje ongedefinieerd.
  Wat het totaal geluid soms een beetje “boomy” maakte, maar dit kan ook aan de akoestiek van de zaal hebben gelegen en de plaats waar ik zelf zat, voorin kan het natuurlijk goed hebben geklonken.
  Hierdoor waren alleen de zachte zangpassages niet altijd even goed te verstaan.
  De pauze kwam veel te snel eigenlijk, toen maar een biertje gehaald wat gratis bleek te zijn, even kreeg ik een graai gevoel maar heb mij kunnen inhouden..we moesten ook alweer snel naar de zitplaatsen dus tijd om je te bezatten was er niet echt…
  Beetje jammer dat het einde van het nummer “Alles geprobeerd” wat toch mijns inziens een van de mooiste uit-tro’s van de Nederlandse popmuziek heeft, eindigde in een bijna AC/DC versie.
  Maar dit is natuurlijk mieren…….ken op de vierkante millimeter.. iets wat ik graag doe overigens.
  De dochter van Henk Westbroek was druk bezig cd’s en t-shirts te verkopen, ik vraag mij af hoe hij dat voor elkaar kreeg.
  Mijn dochter zie ik dat nog niet doen tijdens mijn optredens… laat staan dat ze er überhaupt naartoe komt… stof tot na-denken?
  Afijn, al met al een leuke maar korte avond met toch wel één van de pareltjes van de Nederlandse popmuziek.

  Marcel | Nov 22, 2008 | Reageer

Reageer hierop