Het Goede Doel vaart een veilige koers (De Stentor)

Het Goede Doel is terug. Of beter: Henk Westbroek en Henk Temmink hebben de handen weer ineen geslagen. Van de oorspronkelijke band is niets over, wat artistiek gezien weinig uitmaakt. Al vanaf het begin waren Henk en Henk de baas. Met een nieuwe vijfkoppige begeleidingsband pakt het illustere duo de draad weer op en vanaf 15 april is het nieuwe album Gekkenwerk geheel gratis én legaal te downloaden.

Aan Rijssen de eer om het allereerste optreden van ‘Het Goede Doel nieuwe stijl’ binnen de poort te hebben. En het is zichtbaar wennen voor de beide Henken. Temmink heeft de laatste jaren weinig opgetreden en Westbroek moet zijn draai vinden nu hij de aandacht weer moet delen. Soms lopen de heren elkaar hinderlijk voor de voeten, soms ontstaan er vermakelijke discussies over de volgorde van de setlist. Het geeft deze kick-off hoe dan ook een informeel karakter.

Muzikaal vaart Het Goede Doel een veilige koers. De hele bulk aan successen die de Nederpopband had vanaf 1982 paradeert als op een Greatest Hits-plaat voorbij. Temmink en Westbroek willen het publiek nog niet teveel vermoeien met nieuw werk en houden wat dat betreft de kaarten op zak. Wat wel doorsijpelt klinkt vertrouwd. Het strakke Laat Me In De Waan herinnert aan de hoogtijdagen, Beter Laat Dan Ooit verrast met een symfonische gitaarriff. Joost Vergoossen, gitarist van Kayak, voelt zich als een vis in het water. Maar in de bonte stoet van hits is zelfs plek voor Sinterklaas Wie Kent Hem Niet. De op de loer liggende meligheid slaat dan toch toe. Best jammer eigenlijk.

Bron: De Stentor, Erik Krebbers

Reageer hierop