Henk maakt “Satanklaas”

Henk Westbroek heeft meegewerkt aan een parodie op de hit ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’. Een paar rockers uit Gelderland maakten een lied over ‘satanklaas‘.

8 reactie(s)

 1. Nu nog een liedje over God en Yeshua dat wat positiever mag klinken.

  Roland | Feb 11, 2010 | Reageer

 2. Johannes 3:16

  16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. 18 Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon. 19 Dit is het oordeel: het licht kwam in de wereld en de mensen hielden meer van de duisternis dan van het licht, want hun daden waren slecht. 20 Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn daden bekend worden. 21 Maar wie oprecht handelt zoekt het licht op, zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.’

  Roland | Feb 22, 2010 | Reageer

 3. Over het genoemde 666 in het liedje dat wat ook in de Bijbel staat omschreven:

  13
  1 Toen zag ik uit de zee een beest opkomen. Het had tien horens en zeven koppen; het had een kroon op elke horen, en er stonden godslasterlijke namen op zijn koppen. 2 Het beest dat ik zag leek op een panter, met poten als van een beer en een bek als de muil van een leeuw. De draak droeg zijn kracht en heerschappij en gezag aan het beest over. 3 Een van de koppen van het beest zag eruit alsof hij geslacht was; het was een dodelijke verwonding, maar de wond genas. Vol bewondering ging de hele wereld achter het beest aan. 4 Iedereen aanbad de draak, omdat hij het beest gezag had gegeven. Ook het beest zelf aanbaden ze, met de woorden: ‘Wie is gelijk aan het beest? Wie kan het tegen hem opnemen?’ 5 Het beest kon zijn bek gebruiken voor grootspraak en godslasteringen, en dat tweeënveertig maanden lang. 6 Het opende zijn bek en lasterde God, zijn naam en zijn woning en hen die in de hemel wonen. 7 Het mocht de strijd met de heiligen aanbinden en hen overwinnen. Ook kreeg het macht over alle landen en volken, over mensen van elke stam en taal. 8 Alle mensen die op aarde leven zullen het beest aanbidden, iedereen van wie de naam niet vanaf het begin van de wereld in het boek van het leven staat, het boek van het lam dat geslacht is.
  9 Wie oren heeft, moet horen. 10 Wie gevangenschap moet verduren, zal in gevangenschap gaan. En wie door het zwaard moet sterven, zal sterven door het zwaard. Hier komt het aan op de standvastigheid en trouw van de heiligen.
  11 Toen zag ik een tweede beest, dat opkwam uit de aarde. Het had twee horens, net als een lam, en het sprak als een draak. 12 Voor de ogen van het eerste beest oefende het heel diens macht uit. Het dwong de aarde en alle mensen die erop leefden het eerste beest, dat van zijn dodelijke verwonding genezen was, te aanbidden. 13 Het verrichtte indrukwekkende tekenen, het liet voor de ogen van de mensen zelfs vuur uit de hemel neerdalen op de aarde. 14 Het wist de mensen die op aarde leven te misleiden door de tekenen die het voor de ogen van het eerste beest kon verrichten. Het droeg hun op een beeld te maken voor het beest dat ondanks zijn steekwond toch leefde. 15 Het kreeg de macht om dat beeld leven in te blazen, zodat het beeld van het beest ook kon spreken en ervoor kon zorgen dat iedereen die het beeld niet aanbad, gedood zou worden. 16 Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. 17 Alleen mensen met dat teken – dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam – konden iets kopen of verkopen.
  18 Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig.

  Roland | Feb 22, 2010 | Reageer

 4. Reactie op ‘Satanklaas’
  woensdag 29 november 2006 16:38
  Op 1 december 2006 wordt in Harderwijk een concert gegeven onder de naam Satanklaas, waarbij Sinterklaas wordt afgebeeld met satanische trekjes, waaronder een meiter met omgekeerd kruis en het getal ‘666’ er op.

  Inmiddels heeft de ChristenUnie geschokt gereageerd op dit bericht, zoals o.a. te lezen is in de Stentor. Tijdens een commissievergadering was al eens aangegeven dat er grenzen aan kunst en dus ook muziek gesteld dienen te worden.

  ‘Deze grenzen zien dan niet op de muziekvorm (metal), als wel op de inhoud daarvan. Hierbij hebben wij onder meer gesteld dat kunst, en in dit geval muziek, niet aanstootgevend of godslasterlijk mag zijn. Wij menen dat hiervan in dit geval wel degelijk sprake is en betreuren het dan ook ten zeerste dat deze avond onder deze naam in Estrado wordt georganiseerd’, aldus Marcel Companjen.

  Klaas | Mar 12, 2010 | Reageer

 5. Wat een slap gezeur van de Ggggristen Unie (was te verwachten)…
  Het is een grappig nummer met een leuke tekst!
  Ook Henk Westbroek komt goed uit de verf (in de videoclip).

  Groet, Tinus.

  Tinus S. | May 31, 2013 | Reageer

 6. Het geval Zwarte Piet en de gangmaker van dit alles, onze roetmop Quincy Gario.

  Hé… Quincy Gario, ouwe bruine roetmop. Gezien het feit dat jij en jou makkertjes de laatste tijd ons Nederlanders (en dus ook mij), hebt uitgemaakt voor slavenhandelaren, het zij je vergeven. Men kan het jullie nou eenmaal niet zomaar aanrekenen dat jullie geboren zijn met slechts twee kleine hersenscelletjes, n.l. 1 om rechtop te kunnen lopen en 1 om te kunnen plassen. Wij weten maar al te goed wat dat voor jullie betekent. Zodra jullie een van deze beide celletjes ergens anders voor gebruiken, vallen jullie om of plassen jullie in je broek. Maar, even alle grapjes op een stokje…. Voor jou heb ik goed nieuws Quincy-man. We hebben hier in ons toch doorgaans zuinige Nederland wat Eurocentjes bij elkaar gelapt en hebben vervolgens hiermee in Lampedusa speciaal voor jou een vluchtelingenbootje kunnen ritselen. Hiermee kun je dus terug naar Afrika roeien, het land van jouw voorouders.

  Is dan niet fantastisch? Eindelijk terug naar jouw roots (wortels)! Verlost van jou bijna aan hysterie grenzende “slaven” trauma. Mazzelkont, die je bent. Goed, noteer even: -Aanstaande vrijdag komen ze jou halen. Speciaal vanuit Amsterdam Zuidoost vertrekt er een nieuw oranje en milieuvriendelijk Volkswagenbusje van de PvdA. Dit busje zal jou vervolgens in 1 streep naar Lampedusa rijden. Spannend he? Ik wist het wel mijn kleine roetmopje, je gaat nu helemaal door je dak. Eindelijk terug, eindelijk ademen, eindelijk vrij…!! Wat een gevoel hé? Terug naar jou verre en zo oneindig geroemde thuisland Afrika. Lekker rennen in je blote kont door die grote jungle. Dagen achtereen kunstwerkjes maken van kokosnotenschaaltjes en bananenschillen. Lekker bruinbakken in de hete zon en als hoogtepunt, 1x per maand het lang verwacht care-pakketje vanuit Europa. Tot de rand toe gevuld met blikjes melkpoeder van kapitalistische koeien, kaakjes en repen chocola van ongelovige Christenhonden en oude Nederlandse Dagbladen, waarin jou acties geroemd werden door linkse geitenwollen sokken en andere meelopers. Ik hoop dat je lezen kunt, maar zal wel niet. Maar ja, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, nietwaar? Wat zal je het straks daar goed hebben, daar in die grote donkere jungle. Nooit meer blanke, ongelovige honden ontmoeten, geen westerse kleding meer hoeven te dragen, geen westerse T.V. meer kijken, nooit meer PvdA hoeven te stemmen, heerlijk. Slechts rennen van de ene bananenboom naar de andere bananenboom. Hele dagen liggen aapjes tellen en zwemmen met de krokodillen. En natuurlijk vier vrouwtjes en 28 kinderen en nog maar niet te spreken van die 315 kleinkinderen! Dat wordt het grote genieten man. Dan vergeet je zelfs je dagelijkse bezoekjes aan de Nederlandse Coffeeshops.
  En wij, wij blijven hier achter in het koude, gure Nederland en brengen de winterdagen door met het eten van pepernoten, chocoladeletters, marsepein, suikerharten en speculaas. Kleine gedichtjes schrijven en pakjes inpakken. En misschien, heel misschien zien we dit jaar eindelijk ook eens onze ouwe Sinterklaas op het dak met zijn witte schimmel en zijn vele hulpjes, de kleine gitzwarte Pietjes. Je herkent ze vrij gemakkelijk. Kleine, op slaven gelijkende mannetjes met van die zwaar gekromde ruggetjes. Veroorzaakt door al het gesleep van die zware jutte zakken, boordevol met goedkope frutjes van de Hema en Blokker. En toch, ondanks al dat slavenwerk, zijn deze kleine gitzwarte en gebochelde Pietjes bezig met het plezieren van onze brave kleine Nederlandse kindertjes. Zoals dat hier te lande, in dit kleine racistische Nederland al sinds de 16e eeuw gebruikelijk is en waar nog nooit ooit iemand een probleem heeft gemaakt. Totdat…, ja totdat jij Quincy Gario en jou medemakkertjes, de zaak in het honderd hebben laten lopen. Bijna iedere linkse geitenwollen sok hebben jullie gek gemaakt. Zelfs burgemeester Van der Laan en Ronaldje Plasterk zijn momenteel helemaal de kluts kwijt en willen onze brave en gitzwarte Pietjes andere kleuren geven. Maar stel, Quincy mijn kleine roetmopje, stel nu dat we jullie advies gaan volgen en we onze kleine Pietjes verschillende kleurtjes gaan geven. We schilderen bijvoorbeeld een paar Pietjes geel. Geloof mij, dan krijgen we geheid geduvel met de Chinezen. En zodra we de Pietjes blauw gaan schilderen krijgen we de politiebond op ons dak, ook niet goed. Rood kan ook niet, je weet wel, die licht geraakte indianen. En groene Pietjes is weer een grove belediging van onze gifkikkertjes en daar sterft het nu eenmaal van hier in ons Nederlandje. Dus dat gaat hem ook niet worden. En met roze beschilderde Pietjes zijn Geer en Gordon niet meer uit hun buurt weg te slaan en is het wachten op een boze brief van de COC. Oranje zou kunnen, maar tijdens de vele internationale sportevenementen en Koningsdag (want Koninginnedag is ook al afgeschaft), stikt het hier op straat en op de tribunes van de oranje Jandoedels,. Je snapt hem al, dat haalt gelijk het unieke feestgevoel van 4 en 5 december eraf. En zonder Pietjes gaat ook niet. Dan moet die oude Sint de zakken zelf het dak opsleuren en voor je het weet heb je de ouderenbond in de nek. Ja, ja, je ziet het, dit land wordt steeds mondiger, dus is dan weer vragen op de volgende protestronde. Waarschijnlijk komt het zelfs ooit nog eens zover, dat de Kerstman in een spijkerbroek moet opdraven en de Paashaas met een gebreide, veelkleurige wollen tuinbroek. Dit gaat niet goedkomen, geloof mij. Onze gitzwarte Pietjes slepen zich straks nog een ongeluk met al jullie foute figuren, diep opgeborgen in hun grote jutte zak. Hup, allemaal naar Spanje. En daar zullen die Spanjaarden dan ook weer niet zo blij mee zijn. Ook daar heerst n.l. een crisis en ook daar is de werkeloosheid groot. En dan komen er nu ook nog eens duizenden grijze wollen sokken figuren bij, plus querulanten en niet te vergeten, twee dames die luisteren naar de naam Anouk en Verene Shepherd. Kun je nog wat verwachten vanuit Brussel, als die Spanjaarden beginnen te klagen. Weg EU-subsidie, weg handelsverdragen. Zakken we nog dieper weg in onze economische problemen.
  Je begrijpt nu langzamerhand zelf wel, dat jullie met je domme actie hier in Nederland hele volksstammen en culturen in de boom hebben gejaagd. We staan hier inmiddels op de rand van een heuse burgeroorlog. En als gewezen slavenhandelaren in een ver verleden, kunnen we ons nu enkel nog ’s nachts op straat begeven. Ontelbare gemeenteraden staan zich momenteel naar het leven. Enkel dit thema beheerst nog op hun agenda. Zelfs ons troetelkindje, de alom aanwezige crisis is naar de 2e plaats gerukt. Dus Quincy Gario, hartelijk dank ouwe roetmop, hebben jullie weer knap gedaan hoor. Beetje uitkeringen trekken hier in Nederland. Het kunstenaartje uithangen, enkel zodat je hier niet hoeft te solliciteren. Slim bedacht, maar wel bijten in de hand die je voedt, nietwaar? Maar vertel eens, wat hebben jullie lamstralen dan nu eigenlijk bijgedragen aan de opbouw van dit land? Wat is überhaupt jullie verdienste geweest hier in Nederland, afgezien van de kleurrijke uit te hangen en de ruif van de sociale zaken leeg te vreten.

  Maar ach, laten we dit nu allemaal maar vergeten en zand erover. Even goede vrienden, toch? Vrijdag is het eindelijk zover, vrijdag is de grote dag voor jou Quincy Gario. Dan komt het busje jou halen. Maar wel goed opletten hoor, niet in het verkeerde busje stappen. Zoals gezegd, de kleur van het busje is dus oranje en niet blauw. Blauw is de kleur van onze politiebusjes, die zouden over het algemeen vrij bekend moeten zijn bij jullie, nietwaar? Ook niet in rode, gele of groene busjes stappen. Je moet dus het oranje busje hebben. Oranje, net als de kleur van onze beroemde en veel bezongen appeltjes van oranje. Ja, ja.., ik weet het wel, sinaasappelen zijn eigenlijk oranje en het plukken ervan is ook een vorm van slavenwerk, net als het plukken van asperges en aardbeien. Maar dat vertikken jullie sowieso al sinds jaar en dag, net als trouwens al het andere werk hier in Nederland. Dat laten jullie liever over aan al die arme Polen. Maar die sloebers klagen daar toch ook niet over? Misschien kunnen jou collega’s achterblijvers en al die andere querulanten daar volgend jaar wel een nieuw “hot” thema van maken. Heeft het rechtse krantje “De Telegraaf” ook weer een nieuwe “cliffhanger”. Kunnen zij op hun beurt weer wekenlang dat thema uitmelken. En dat heet dan weer nieuwsgaring, maar dat woord kennen jullie waarschijnlijk nog niet. Wel vernieling, intimideren, irriteren, heilige huisje omver trappen, opruien, e.d.

  Zo…., he he, dat lucht op zeg. Mijn psychiater had inderdaad gelijk toen hij mij de wijze raad gaf: “Schrijf het van jou af jongen, gooi het eruit..”! Ik denk nu trouwens opeens, dat ik ook maar eens een boek moet gaan schrijven. De titel weet ik al: “Mijn Gevecht”. Heerlijk toch om in zo’n land als Nederland te mogen wonen. Een land waar alles mag en niets moet. Vrijheid van spreken en schrijven. Vrijheid van meningsuiting dus. Ach, het leven is mooi, ondanks dat we hier in Nederland volgens sommigen zijn bestraft met een erfenis van zwarte, verslaafde Pietjes. Een land waar fout parkeren hoger wordt bestraft dan onschuldige mensen in elkaar meppen tijdens een avondje stappen. Waar een fout ingevulde belastingaangifte van een ZZP’er zwaarder wordt aangerekend dan tientallen miljoenen Euro’s wegsluizen naar het buitenland door een Multinational. Waar een automobilist die 10 kilometer te hard rijd een asociale weggebruiker wordt genoemd en een zwaar verslaafde veelpleger een slachtoffer van onze maatschappij. Waar een moordenaar van een politicus na 12 jaar weer een vrij man is en iemand met een kleine belastingschuld of hypotheekschuld de rest van zijn leven moet bloeden. Houdt Zee mijn arme Vaderland, Houdt Zee…, we hebben jou trotse Land inmiddels al lang verkwanseld aan de blinde geitenwollen sokken, de niets en niemand ontziende graaiers en aan onze nationale troetelkindjes, de criminele Buitenlanders. Houdt Zee, houdt zee en alsjeblief, denk niet meer mee….

  Ik denk dat ik vanavond maar eens mijn tamboerijn ga pakken en samen met een paar vrienden “Koembaya my Lord” ga zingen rond een kampvuurtje. Koembaya my Lord, Koembaya… Bij het kampvuurtje. Even gauw nog wat Marsh Mallows laten ophalen en drank, zeer veel drank. En wie gaat dit allemaal ophalen..?? Juist ja, mijn vrouw! Maar…, is dat ook niet een lichte vorm van slavernij? Zou het dan toch in ons bloed zitten, dat slavernij syndroom? Stiekem ben ik daar best wel blij mee, met dat “Jan Pieterszoon Coen” gevoel. Maakt het leven op de een of andere manier een stuk gemakkelijker en aangenamer. Morgen maar eerst even een zweepje kopen op EBay. Want wat is een slavendrijver zonder zweepje, nietwaar? Zouden ze die misschien ook in het zwart hebben?

  Groetjes
  “Foute Piet”

  Klein pikzwart Pietje | Nov 1, 2013 | Reageer

 7. Aan “Foute Piet” ondertekend “Klein pikzwart Pietje”
  Waarom noem je jezelf pikzwart Pietje, terwijl duidelijk is dat je gewoon blank bent ? En uit je sarcastische betoog blijkt duidelijk dat je nog steeds een mentaliteit hebt van een slavenhouder. Zonder enig medegevoel voor de slaven. Ja je vindt dat eigenlijk wel grappig, niet waar.Wellicht zou het leuk zijn om die rol eens om te keren, kijken of je dan nog zo sarcastisch bent: Als je gekidnapt zou worden en zelf slaaf zou worden in Afrika of Arabië bijvoorbeeld, je vrouw en je kinderen als je die zou hebben of anders jezelf 20 keer per dag anaal verkracht worden en bij elk protest aan de martelpaal wordt vastgemaakt tot het bloed er uit spuit? Niet klagen dan, want volgens jou is dat niet erg omdat je dan toch maar 2 hersencellen zou hebben. Met dank aan Joop Glimmerveen cs en Adolf Hitler: wat zullen die gelachen hebben.

  Paul Wartena | Aug 19, 2014 | Reageer

 8. Paul Wartena, wat een onzin allemaal!
  Ten éérste: alle Zwarte Pieten zijn wit,
  zij zijn slechts zwart van de schoorsteen en vanwege de Heidense traditie van Odin en zijn 2 raven: Hugin en Munin.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Huginn_en_Muninn
  Het heeft dus totaal niets met slavernij te maken!

  Bovendien werden er vroeger erg veel blanke slaven verkocht door arabieren, nog vóór er zwarte slaven waren,
  vandaar dat Oosteuropese volkeren “Slavisch” worden genoemd: Christelijke slaven die door moslims werden ontvoert, verkracht, verkocht, dus ZIJ waren altijd al de slavenhouders.
  Verdiep je in de Westerse geschiedenis voor je zulke onzin uitkraamt!

  Hulpsint | Apr 19, 2015 | Reageer

Reageer hierop