Column: Sprinters

Stoptreinen zijn treinen die nog al vaak stoppen omdat ze nog al veel stations aandoen. Omdat het woord ‘stoptrein’ de klanten in herinnering brengt dat Nederlandse treinen wel een langdurig stoppen, zeg maar gerust stilstaan, vanwege onverwachte hitte, onvoorziene kou, plotselinge regen dan wel een half onsje droge sneeuwvlokken, was dat begrip stoptrein op zich niet intrinsiek motiverend om de auto maar eens een keer te laten staan.
Vandaar dat voor de nieuwe generatie stoptreinen de naam ‘Sprinter’ bedacht is. Een woord waarbij je gauw denkt dat het lekker opschiet.
Vanwege het sportieve gegeven dat slanke, lichte treinen sneller een sprintje kunnen trekken dan zwaarlijvige, werd tot gewichtsbesparing besloten. Uit onbetrouwbare bron hoorde ik dat de directeur van de spoorwegen een keer diarree had vanwege een ongelukkige combinatie van gepocheerde oesters en rosé champagne en hangend boven het toilet ineens bedacht: we doen gewoon geen wc’s meer in die Sprinters. Schijt aan de klanten! Tenminste, aan die met hoge nood. Het kan ook zijn dat iemand anders op een andere plek op dit bizarre idee kwam, maar zelfs dan: de directie vond het allemaal prima zo. De bijvangst was namelijk dat je per wagon ook een paar extra mensen kwijt kon en er dus ietsje meer te verdienen valt. En dat bevordert de bonushoogte dan weer.
De vakbonden, alle treinconducteurs en meer dan 10 000 treinreizigers met een zwakke blaas of met jonge kinderen probeerden de directie te vermurwen, maar die was niet van het spoor af te brengen. De decembersneeuwval in combinatie met een klein brandje in een klein pandje op het station van Utrecht had tot gevolg dat de al in gebruik zijnde toiletloze Sprinters urenlang stilstonden, wat weer tot gevolg had dat zelfs de mensen die hun boodschap heel lang kunnen ophouden die Sprinters compleet onderscheten. Dit vond de spoorwegdirectie wel heel erg vies, maar geen reden om de wijsheid van hun beslissing nog eens tegen het licht te houden. De tweede kamer moest er nota bene aan te pas komen om de Spoorwegdirectie te dwingen de nieuwe treinen met een WC uit te rusten. Namens mijn blaas en mijn kringspier dank ik onze volksvertegenwoordigers hartelijk dat ze a.h.w de druk van mijn inwendige ketels hebben afgehaald.

Henk

‘Geen zin om te lezen, luisteren kan ook’
http://bit.ly/eL2o6V

Reageer hierop