Henk werkt mee aan krant ‘Oud-Utrechter’

De Oud-Utrechter is een nieuwe krant, maar het gaat om nostalgische verhalen. Dinsdag verscheen de krant in een oplage van 50.000 exemplaren en is voortaan iedere veertien dagen op diverse locaties, zoals supermarkten en wijkbureaus, gratis te verkrijgen. De Oud-Utrechter bevat artikelen over Utrecht die herinneringen oproepen aan de jaren vijftig, zestig en zeventig. Het is een blad vol nostalgie, met verhalen van en over Utrechters, die opgroeiden in een roerige tijd van wederopbouw en grote veranderingen. Henk Westbroek heeft een column in deze krant.

4 reactie(s)

 1. Beste Henk
  Nav “Fucking Wurst” het volgende : Ik was bij AH vanmiddag, nam de Oud-Utrechter nr.3 mee en ging die thuisgekomen heerlijk in de tuin lezen onder het genot van een glaasje wijn en….een stukje Vockingworst! Af en toe MOET ik zo’n worstje meenemen.Normaal eet ik biologisch vlees (weinig), maar zo’n Vocking worstje MOET ik gewoon af en toe kopen.
  Ik heb dat leren eten in het stamcafee van mijn vriend: De 6 Vaatjes in de Msr.van de Wetering-
  straat en ben daar erg van gaan houden.Mijn niet
  -Utrechtse vrienden vragen regelmatig of ik alsjeblieft die worst voor ze mee wil nemen als ze het bij mij geproefd hebben,dus…ook buiten de stad wordt het zeer gewaardeerd!Maar….je moet er “rijp” voor zijn!Waarom zo’n bijzondere en echte lever-smaak? Geen kleurstoffen en enge e-nummers…Inderdaad…al 100 jaar gelukkig hetzelfde recept!
  Wat leuk, zo’n echte Utrechtse krant erbij en…wat leuk dat jij er in schrijft.
  Ik moest je dit gewoon even laten weten. Je kunt je voorstellen dat ik erg moest lachen dat ik deze worst aan het eten was en jouw stukje las.
  Vr. groeten Rikje Maria Ruiter.

  Rikje Maria Ruiter | Oct 5, 2010 | Reageer

 2. Hallo Henk,
  Weer genoten van je laatste colum in Oud Utrechter.
  Wat leuk dat jij – net als ik – op de Prinses Margrietschool in de Prinses Margrietstraat hebt gezeten!
  Ik van van 1948 en ik dacht dat we ongeveer van dezelfde leeftijd zijn (sorry als ik je nu misschien beledig!) Volgens mijn beleving klopt jouw verhaal over de meester van de 4e klas niet helemaal.
  Dat was meester Boogaard en het was een man uit Indonesië.
  Hij kon inderdaad prachtig en heel beeldend vertellen tijdens de geschiedenislessen, maar hij sloeg de kinderen wel.
  Bij mijn zus die ouder was nog met een zweepje, maar dat mocht later niet meer. Toen ik bij hem in de klas zat gooide hij inderdaad met de wisborstel van het schoolbord naar je hoofd als je even niet oplette of zat te praten, maar hij heeft mij ook eens met een lineaal tegen mijn benen geslagen omdat ik ze onder mijn stoel had, en dat mocht niet, ze moesten – keurig recht – onder het tafeltje! Ja, zo ging dat in die tijd.
  Maar waarschijnlijk was jij een lieve jongen en heb je nooit klappen gehad met de lineaal, of je hebt het verdrongen, dat kan ook.
  Groetjes,
  Floor

  Floor van Rijn | Nov 7, 2010 | Reageer

 3. Hallo Floor.

  Nou seg, dat slaan dat is echt niet meer van deze tijd. Wat erg dat dat gebeurt is.

  Ik hoop dat je er goed met je man over kan praaten.

  Dag Floor en Henk

  Grieta | Nov 9, 2010 | Reageer

 4. Met grote ergenis las ik de ‘had ik maar’ blog.

  De keuzes

  De grap is dat in 1991 (google “shell 1991”) al bekend was dat klimaatverandering plaats zou vinden, maar niemand van u generatie heeft

  Harm | Mar 31, 2017 | Reageer

Reageer hierop