Column: Deskundige waterlanders

Ik zette de radio aan en viel met mijn neus in de boter. Omdat iets of iemand had uitgedokterd dat vrouwen, net iets vaker dan mannen, op hun werk wel een traantje moeten laten, mocht een vrouwelijke emotiedeskundige willekeurige bellers voorzien van waterlanders intomende adviezen. Een beller die wel 2 keer per jaar een traantje moest wegpinken bij het aanhoren van de laatste verhalen van mensen die op het randje van de dood balanceren, kreeg van de huilologe het professionele advies om in zulke gevallen direct terug te koppelen naar ‘haar persoonlijke kernstructuur!’ Van dit advies zou ik spontaan in janken zijn uitgebarsten, maar de belster nam het adviesje blijkbaar onmiddellijk ter harte, viel terug op haar ‘persoonlijke kernstructuur’ en maakte derhalve direct maar beleefd een einde aan het gesprek.

Ik heb met het grootste genoegen een half uurtje geluisterd naar deze deskundige omdat ik altijd met plezier luister naar deskundigen die ondanks hun status van ‘deskundige’ in staat zijn de grootse onzin uit te kramen. Dat dit soort types met name bij BNR radio dagelijks hun verbale plasje mogen uitstorten over een probleem, een mogelijk probleem of een probleem dat zich in de toekomst eventueel zou kunnen openbaren, doet mij wel eens vermoeden dat deze radiozender geleid wordt door een directie met een subtiel ontwikkeld gevoel voor absurde humor! Ga vooral zo door! Deskundigen die namelijk etaleren dat ze niet ten onrechte die status hebben en een en al verstandige inzichten openbaren, zijn namelijk lang zo fascinerend niet als zij die veelal met gebruikmaking van onbegrijpelijke Engelse afkortingen en begrippen op groteske wijze orde in het bestaan willen scheppen.

Immers, verstandige dingen bedenken kunnen u en ik zelf ook wel, als we tenminste onze dag hebben. Ik sluit nu vanzelfsprekend niet uit, dat ik vandaag mijn dag niet heb!

Henk

‘Geen zin om te lezen, luisteren kan ook’
http://bit.ly/n2CorT

Reageer hierop