Column: Logistiek

Op de momenten dat ik televisie kijk ontstaat bij wel eens spontaan de wens om even vrouw te kunnen zijn. Omdat het voor een man nogal een gedoe is om vrouw te worden blijft het bij een vluchtige maar bij herhaling oprispende wens. Vrouwen kunnen namelijk beter dan mannen twee dingen tegelijk en die aangeleerde of aangeboren bekwaamheid- ik weet daar het fijne niet zo van – bevordert bij het televisiekijken het kijkgenot.
Een aantal jaren geleden hebben de beleidsmakers van alle televisiezenders die ik met mijn abonnement ontvangen kan, en dat zijn er 995, namelijk besloten dat tijdens de uitzending links dan wel rechtsboven in het beeld vermeld moet worden naar welk kanaal je kijkt.
Als ik bijvoorbeeld van De Wereld Draait Door geniet, want daar kijk ik graag naar, dan wordt mijn kijkplezier een ietsepietsje op de proef gesteld omdat in de ene beeldhoek staat naar dat mijn toestel op kanaal 3 staat en in de andere bovenhoek welke zendgemachtigde het programma uitzend. Het eerste zal me worst zijn, het tweede.. eigenlijk ook! Want als een andere zendgemachtigde hetzelfde programma gemaakt zou hebben zou het immers exact even leuk zijn. Omdat die logo’s zo verdomd goed ontworpen zijn lukt het me niet altijd om hun aanwezigheid weg te denken waardoor een klein grapje me wel eens ontgaat. Vrouw en dochter kunnen wat ik niet kan; tegelijkertijd kijken en met hun ziende ogen de logo’s wegdenken. Mij en menig medeman is dat niet gegeven, waaruit ik terloops de conclusie meen te mogen trekken dat alle bestaande televisiezenders mild manonvriendelijk zijn.
Op de momenten dat midden in de ontknoping van een thriller met een gecompliceerd plot er zomaar rechtsboven in het beeld vanuit het daar stilstaande logo een geanimeerde raceauto knallend het beeld inrijdt met de bedoeling dat ik tot mij neem dat ik binnen enkele dagen op een bepaalde tijd naar iets anders kan gaan kijken dan waar ik nu naar kijk, dan ben ik de weg binnen die thriller soms compleet kwijt. Mijn vrouw nooit. Die kan kijken en negeren tegelijk waardoor ik soms heel even wens om haar te zijn.

Henk

‘Geen zin om te lezen, luisteren kan ook’
http://bit.ly/kM2eV3

Reageer hierop