Column: Op een onbewoond eiland?

Grieken zijn enorm goed in het maken van romige yoghurt, sappige souflakis en bergen schulden. En niet te vergeten in het verwerven van goede vrienden. Onder het genot van een verrukkelijke Griekse salade besloten alle bevriende Europese regeringsleider om, netjes naar draagkracht, samen te lappen om Griekenland een handje te helpen. Waaruit terloops maar weer blijkt dat degene die zingt dat vriendschap een illusie is, ze niet allemaal op een rijtje heeft. De Finnen deden ook mee maar speelden vals bleek wat later. Ze wilden de Grieken wel een miljard lenen maar uitsluitend als daar een onderpand van 1000 miljoen tegenover zou staan. En – ik heb het voor u nagerekend – 1000 miljoen is precies 1 miljard. Flauw hč! “Als die stomme Finnen een onderpand willen dan moeten wij er ook een hebben!” riep Mark Rutte. “Een Grieks eiland!”

Ik heb me door een anonieme bron laten influisteren dat de Europese denktank ‘Onderpandeilanden’ voor elke geldschieter nu al een passend eiland gevonden heeft. Als straks de Grieken hun schuld niet terugbetalen – en dat gaan ze niet doen want als ze voldoende geld hadden hoefden ze het niet te lenen – wordt het Nederlands grondgebied uitgebreid met… Kreta! Ja, Kreta! Wat concreet betekent dat het Cherso – team straks gewoon een binnenlandse vlucht kan nemen om het stadje Chersonisos te gaan onderkotsen. Dat onze majesteit de Griekse taal en de Griekse beginselen snel onder de knie moet krijgen en dat de originele Feta van schapenmelk een oer-Hollandse kaas zal worden. Fantastisch,toch?

De strandtenthouders – die een verliesgevend rotseizoen achter de rug hebben – moeten zich net als alle projectontwikkelaars niet gelijk juichend rijk gaan rekenen. Simpelweg omdat – anders dan Mark Rutte blijkbaar denkt- elke vierkante centimeter Kreta al eigendom van iemand is. En niemand gaat daar van zijn bezit afgetrapt worden. Niemand! Want dat zou daar een soort van Palestijns probleem creėren. En 1 zo’n probleem is al meer dan genoeg!

Voor de werkgelegenheid is het krijgen van Kreta ronduit feestelijk nieuws. Het ministerie van financiėn gaat namelijk 12000 verse medewerkers aantrekken. In de hoop dat het er net voldoende zullen zijn om straks onze nieuwe overzeese landgenoten te bewegen belasting te gaan betalen.

Henk

‘Geen zin om te lezen, luisteren kan ook’
http://bit.ly/qgcFuN

Reageer hierop