Column: Spiegelborsten

Omdat ik mijn rechterhand gebruik om me met het mes te scheren en die rechterhand tijdelijk in het gips zit besloot ik uit scheernood mijn baard maar te laten staan. Toen die baard na enige weken min of meer stond werd me dagelijks gevraagd: “Draag jij een baard?”
Soms ontbrak me de moed om te zeggen: “Aan uw scherpe blik ontgaat ook totaal niets merk ik?!” En zei ik dus: “Ja, want welke man wil op mijn leeftijd nou niet een beetje op prins Bernard gaan lijken?”
Sinds ik bebaard ben zie ik er blijkbaar een stuk onbetrouwbaarder uit want twee keer op rij werd me door zo’n iemand die achter de kassa’s in de supermarkt een oogje in het zeil staat te houden, gevraagd of hij mijn boodschappentas mocht inspecteren. En, toen daar geen gestolen goederen in bleken te zitten, of hij me fouilleren mocht. Hoewel ik bar slecht tegen kietelen kan vond ik dat maar goed. Zo’n inspectie kost enige tijd. En, tijd is geld! Wat ik kan verduidelijken door te vermelden dat als gevolg van de laatste inspectie, die ik bij de Lidl mocht ondergaan, pas bij mijn auto kwam toen het parkeerkaartje 3 minuten verlopen was: wat me een boete van 50 euro opleverde. En of tijd geld is!
Omdat ik niet de behoefte heb, anticiperend op een eventuele visitatie, bij elk supermarktbezoek een paar euro extra in de parkeermeter te stoppen, besloot ik mijn boodschappen bij een filiaal van winkelketen ‘De Plus’ te gaan doen waar ze geen tasseninspecteurs hebben. Toen ik daar voor het eerst aan de beurt was om af te rekenen, keek de kassier uitgebreid naar het plafond en toen ik nieuwsgierig meekeek bleek precies boven het kassapad een langwerpige spiegel te hangen.
“Waarom kijkt u bij elke klant in die spiegel?” vroeg ik. “Hoofdluisinspectie wellicht?” “Nee,” zei de kassier, “het is de bedoeling om zo kijken of een klant stiekem iets in een tas gestopt heeft.” “Let u ook nog op andere dingen dan op tassen,” vroeg ik. De kassier wenkte me naar zich toe en fluisterde: “Vrouwenborsten!”

Henk

‘Geen zin om te lezen, luisteren kan ook’
http://bit.ly/qw8q2j

Reageer hierop