Column: Ik verslikte me

Na het opstaan had ik de behoefte om volledig wakker te worden. Het kopje koffie dat ik de espressomachine om die reden wilde laten zetten, zette de machine niet omdat hij stilzwijgend in zijn slaap overleden was. Ik vulde de fluitketel met theewater, zette die op het gas en ging mijn tanden poetsen. Net voordat ik mijn volautomatische driedimensionale tandenborstel ter hand nam, sprong de poes speels miauwend op de wasbak, waardoor als direct gevolg van een ongelukkige staartbeweging, mijn tandenborstel in een vrije val geraakte.

Traditionele tandenborstels van een euro of twee zijn in staat een val van ruim 3 kilometer hoogte te overleven, maar borstels die 40 keer duurder zijn, zijn zelfs niet in staat een valletje van een goeie meter ongebroken te doorstaan; zoals al voor de tweede keer in dit nog maar net begonnen jaar bleek.

De post komt lekker vroeg vandaag, dacht ik nadat ik net ervaren had dat in het keukenkastje uitsluitend nog een theezakje met de smaak rooibos verrijkt met stukjes vermalen schuurpapier aanwezig was. Met droge mond liep ik naar de brievenbus en vond een kaartje van het waterbedrijf dat me informeerde dat als gevolg van ‘noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan de hoofdleiding’ het water binnen 30 seconden afgesloten zou worden. Ongewassen op weg naar de dichtstbijzijnde tandenborstelwinkel, liep ik langs een drukbezocht koffiehuis, stapte naar binnen en zei: “Goedemorgen allemaal!” Het koffiehuis bleek vol te zitten met doven en slechthorenden wat me er toe bracht mijn vriendelijke en gemeende ochtendgroet met iets meer volume te herhalen “Goedemorgen allemaal!!”

Alleen een meisje van een jaar of vier dat een kartonnetje appelsap leeg aan het zuigen was riep vrolijk: “Dag mijnheer!” Dit kwam haar op een vermanende blik van haar moeder te staan. Ik bestelde een dubbele cappuccino die me gebracht werd door een glimlachende jongeman die me tijdens de eerste slok belangstellend vroeg: “Is uw Valentijnsdag ook een beetje lekker begonnen?” Ik verslikte me.

Door Henk Westbroek op do, 23/02/2012 – 10:36 – Bron: De Nieuwe Utrechter

Reageer hierop