Noisz treedt op met Henk Westbroek

ZWARTSLUIS – Popkoor Noisz strijdt voor ‘four minutes of fame’ in de nieuwe theatervoorstelling van Danny de Munk en Henk Poort.

Ondertussen maakt het koor van dirigente Barbara Lok zich ook op voor een groot optreden met Henk Westbroek. Dat is op 22 september in de eigen ‘thuishaven’ Zwartsluis.

Het concert in de Vrijgemaakte kerk is een vervolg op een eerder optreden met Jan Vayne. Dat zorgde voor een uitverkochte zaal en ‘één groot feest’, herinneren Lok en koorlid Heleen Langenbach zich. “Heleen hing de volgende dag al aan de telefoon dat we er een jaarlijks evenement van moesten maken. Ik lag nog in bed…”, lacht Lok, die desondanks ook direct enthousiast was. Grote namen passeerden de revue. Daniël Lohues, Frank Boeyen, Stef Bos en uiteindelijk besloten ze voor Henk Westbroek te gaan.

Die zei tot grote verrassing van Langenbach direct ‘ja’, toen ze hem per mail benaderde. Of ze hem even wilde bellen. “Dat heb ik uiteindelijk gedaan vanuit een stoel in mijn tuin. ‘Heleentje Langenbach uit Zwartsluis belt even met Henk Westbroek’, dacht ik. Het voelde heel onwezenlijk. Henk was echter heel positief, maar liet vervolgens een tijd niets van zich horen. Toen heb ik hem gemaild met de vraag of hij kon bewijzen dat ik wel met ‘de echte’ Henk Westbroek had gesproken. Kreeg ik een kopie van zijn paspoort over de mail…”, grinnikt Langenbach.

Met Westbroek gaat Noisz een ‘nederpopavond’ houden, waarbij nummers van de Utrechtenaar en zijn band het Goede Doel centraal staan. “Zie het maar als een soort Symfonica Hollandia, waarbij ook het publiek volop meezingt. Ik hou er niet van als een zaal de hele avond passief zit toe te kijken. Het moet opnieuw een feestje worden”, waarschuwt Lok alvast.

Ze heeft het bijzonder naar de zin bij het koor uit haar geboorteplaats. Dat heeft de afgelopen twee jaar volop naam gemaakt met energieke optredens. “Bovendien is uit een groep mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden een hechte vriendenclub ontstaan. Dat is zo leuk om te zien. Nadeel is dat er wel heel veel wordt gekletst op een repetitieavond. ‘Hebben ze in ieder geval een gezellige avond’, denk ik dan altijd maar”, glimlacht de dirigente.

Ondertussen strijdt Noisz ook nog om een plek in de theatervoorstelling van De Munk en Poort. “Koren en ensembles kunnen materiaal opsturen, waarna de beste mag optreden in een voorstelling. Wij staan voor De Tamboer in Hoogeveen op de nominatie. Ik heb goede hoop dat het lukt”, zegt Langenbach. Daarmee is de ambitie van Noisz nog niet gestild. Lok: “Stiekem denken we na over deelname aan het televisieprogramma Korenslag.”

Bron: De Stentor

Reageer hierop