135.000 euro voor muziekcollectie Henk Westbroek

De muziekcollectie van Henk Westbroek heeft op een veiling 135.000 euro opgebracht. Via veilingwebsite Catawiki werden 150 kavels verkocht, waaronder 45 gesigneerde gitaren, gouden platen en concertposters.

Volgens Catawiki is de collectie van Westbroek een van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit zijn geveild in Nederland. “Het gebeurt zelden dat er zo veel gesigneerde gitaren van beroemde internationale artiesten tegelijk onder de hamer komen. Dit heeft de aandacht van verzamelaars en fans uit de hele wereld getrokken.”

Kurt Cobain

Een gitaar van Kurt Cobain bleek het topstuk van de veiling, deze werd voor ruim 15.000 euro verkocht. Westbroek had het instrument kort na de zelfmoord van de zanger in 1994 gekocht. Gitaren gesigneerd door de bandleden van Aerosmith, ZZ Top en Bon Jovi brachten tussen de 750 en 1300 euro op.

Een gouden plaat van de single Light My Fire van The Doors werd voor 3500 euro verkocht, op gouden platen van Pink Floyd en The Eagles werd 2900 en 2744 euro geboden.

Stairway to Heaven

Westbroek verzamelde jarenlang rockmemorabilia, die hij ophing in het Utrechtse café Stairway to Heaven. Hij kocht de stukken op veilingen, maar nam ook geregeld objecten over van artiesten die bij hem in de radio-uitzending kwamen.

Omdat Stairway to Heaven inmiddels niet meer een rockcafé is en Westbroek thuis geen plaats had, besloot hij de stukken te veilen.

Ook het enorme kunstwerk Dead Rockstars, dat jarenlang in Stairway to Heaven hing, kwam onder de hamer. Het werk, met onder meer Freddie Mercury, Jimi Hendrix en Jim Morrison, wisselde van eigenaar voor 1500 euro.

Bron: Ad.nl

Reageer hierop