Vanaf 2017 alleen nog nieuws op RTV Utrecht. Westbroek: ‘Vooral lullig voor jonge collega’s’

De regionale omroepen moeten bezuinigen van de regering en de werkzaamheden terugbrengen tot de kerntaak: nieuws. Dat betekent dat een aantal programma’s op RTV Utrecht zal stoppen. Zo ook het programma van Henk Westbroek. “Ik moet niet zeuren.”
Westbroek maakte het nieuws van het stoppen van zijn programma zelf wereldkundig via Twitter afgelopen week. Zijn contract kon hij verlengen tot en met 31 december 2016 en daarna is het uit met de pret. “Ze hebben het mij heel netjes verteld. Er komt een zware bezuinigingsronde aan en ze moeten stoppen met veel programma’s. Ook ‘Van Rossem vertelt’ en ‘Onze tuin’ stoppen bijvoorbeeld,” vertelt Westbroek aan DUIC.

De omroep moet zich gaan richten op nieuwsafdeling. “Dat vind ik niet eens onlogisch en ik heb daar op zich ook geen problemen mee.” Op zijn tweet kwamen meer dan 100 reacties die allemaal positief waren en zeiden het jammer te vinden dat het programma moet stoppen. “Er was één minder positieve reactie. Iemand zei ook dat ik op mijn leeftijd niet moest zeuren dat ik een keer ontslagen word. Ben ik het mee eens. Ik heb hem dan ook verteld dat ik niet klaag, maar het wel lullig vind voor mijn jonge collega’s die ontslagen gaan worden.”

Stemadvies

In zijn tweet, één dag voor de Provinciale Staten verkiezingen, gaf Westbroek ook nog een klein stemadvies mee. Aangezien de VVD deze bezuiniging heeft voorgesteld, gaf hij aan niet te stemmen op zijn ontslag. “De regering heeft dit zo besloten. Het is een idee van de VVD en de Partij van de Arbeid voert deze mede uit. Ik heb alleen aangegeven daar niet op te stemmen.”
Of er na 12 jaar programma maken nog hoogtepunten zijn? “Die moeten allemaal nog komen,” besluit Westbroek.

Bron: De Utrechtse Internet Courant

Reageer hierop